115

Håndsprit til overs?

Du kan bruke håndsprit til å rengjøre mye annet enn hendene. Her er noen håndsprit-tips for en renere hverdag i hjemmet.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

9. februar 2022
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220209131520880.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220209133702668.jpg?maxwidth=900
100
0

De siste årene har det vært enorm etterspørsel etter håndsprit, og apotekene og andre utsalgssteder har gjort hva dem kan for å dekke behovet.

Mange har også valgt å sette opp prisen på håndsprit, og BI skrev at «Opportunismen utfolder seg flere steder. En takeaway-sushi selger håndsprit for 300 kroner per flaske; altså 1 200 kroner per liter. Dyrere enn den dyreste champagnen».

Håndsprit dreper bakterier, og er ekstra kjekk på vinterstid når ulike virus sirkulerer. Mange av oss sitter nå igjen med noen skvetter på flasker som kan brukes opp, og her er noen brukertips til andre steder enn hendene.

Fjern tusjmerker

Hvis noen har fått tegnet på bordet, gulvet eller veggen, kan du ta litt håndsprit på en klut og enkelt fjerne merkene.

Fjernkontrollen og PlayStation-kontrollerne

Fjernkontrollen og PlayStation-kontrollerne er noen ordentlige bakteriebomber, og spesielt under knappene finnes det mye bakterier.

Det kan være vrient å få de 100 % rene, men ta litt håndsprit på en klut og tørk over, så får du fjernet det verste. Dette er særlig lurt etter en intens "FIFA"-kveld med venner og kyllingvinger.

Mus og tastatur

I tillegg til TV-en, blir det også litt skjermtid foran PC-en – for mange både hjemme og på jobb. Musa og tastaturet er også ynglesteder for bakterier, derfor bør du ved jevne mellomrom ta litt håndsprit på en klut og tørke over dem. Det finnes også egne vaskeklut-produkter til rengjøring av mus og tastatur.

Lysbrytere og dørhåndtak

Det er ikke sjelden vi trykker på en lysbryter eller åpner en dør som også andre personer bruker. For å jevnlig fjerne bakterier, burde du rengjøre disse én gang i uka med en klut påført litt håndsprit.

Vasker og kraner

I tillegg til den vanlige vaskingen av kjøkkenet og badet, burde du også tørke over vaskene og kranene med en klut med litt håndsprit en gang iblant. Bakterier trives godt også der det er vått og fuktig, og håndspriten vil drepe bakteriene som du ellers ikke får fjernet.

Ikke bruk for mye

Husk å ikke bruke for mye håndsprit på hendene og når du bruker den til rengjøring, da det kan være skadelig for huden og eksempelvis fjernkontrollen.

3332
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også