115

Har dørene og dørlåsen på bilen frosset igjen? Her er noen tips

Unngå å vri i stykker bilnøkkelen i den frosne dørlåsen med disse tipsene.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

12. januar 2023
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230112093109444.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230112093109444.jpg?maxwidth=900
0

Det er ikke mye som er kjedeligere enn å ikke komme seg inn i bilen når du har dårlig tid. Vi bor jo i Norge, derfor kan du oppleve at dørlåsen og/eller bildørene har frosset igjen. Men fortvil ikke, dette kan du løse raskt.

Igjenfrosset dørlås?

Hvis dørlåsen til bilen er igjenfrosset, er det ingen grunn til bekymring. Med litt varme kan du få opp låsen på kort tid. Den beste måten å tine en frossen lås på er ved å bruke en lighter. Hold flammen til lighteren nær nøkkelhullet, og varm opp nøkkelen til den er varm. Sett deretter nøkkelen inn i låsen, og du vil kunne snu den om som vanlig.

Hvis du ikke har en lighter for hånden, kan du bruke en hårføner til å tine opp låsen. Rett varmen fra hårføneren mot nøkkelhullet og vent noen minutter til isen har smeltet. Deretter bør du kunne sette inn nøkkelen og vri om låsen.

Les også: Fjern is fra bilrutene med en saltblanding

Igjenfrosset bildør?

Hvis bildøren stadig fryser igjen, kan du behandle gummilistene med en silikonpinne. Det anbefales å bruke en silikonpinne i stedet for silkonspray, ellers kan det bli trøbbel med lakken dersom bilen skal males.

Hvis det ikke er sentrallås på bilen din, burde du smøre dørlåsene med låsolje før det det blir ordentlig kaldt ute. Dette vil bidra til at låsene ikke fryser, og gjøre det mye enklere å komme inn i bilen.

Husk: Det lønner seg å parkere bilen i garasjen for å slippe disse problemene.

Fjern is fra bilrutene med en saltblanding
1444
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også