115

Ikke start for tidlig med å beise terrassen

Når du kan begynne å beise terrassen kommer litt an på hvor du bor, men slutten av mars, pleier å være en fin tid for dette.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

21. februar 2024
https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20240221141717442.jpg?maxwidth=2000 https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20240221141717442.jpg?maxwidth=900
0

Å beise terrassen er for mange en del av vårrengjøringen. Men først må den rengjøres, og dette kan du begynne med så snart det ikke lenger er fare for frost. Kost bort løv, pollen og grus, og vask terrassen med et vaskemiddel som er spesiallaget til terrassen, eksempelvis husvask eller terrasserens. 

Etter du har vasket terrassen, skyller du over gulvet med hageslangen til det slutter å skumme. Da vil ikke terrasserensen tørke inn og lage skjolder, og beisen kommer til å sitte godt.

Pass på å unngå grønnsåpe, da den inneholder fett som kan bli liggende igjen på gulvet, og Zalo, fordi alt skummet vil være vanskelig å skylle bort. 

Fukt og temperatur

Du kan altså begynne å vaske terrassen så snart det ikke lenger er fare for frost, men kjemikaliene i rengjøringsmiddelet fungerer best når den laveste døgntemperaturen er 10 °C. Da vil også gulvet tørke godt, og for å få best mulig resultat, er viktig at treverket har tørket ordentlig før du begynner å beise.

Faktisk skal det maksimalt være 15 % fuktinnhold i treverket når du beiser, og for å være på den sikre siden, kan du bruke en fuktmåler til å sjekke fuktinnholdet i treet. Dette kan du kjøpe hos fargehandleren. Men vær klar over at på akkurat trykkimpregnert treverk, så kan fuktindikatoren vise avvik, fordi treverket inneholder impregneringssalter som kan påvirke resultatet. Likevel gir fuktmåleren deg en god pekepinn. 

Beis jevnlig for å beskytte terrassen 

Hvis du vil beskytte terrassen og opprettholde fargen på beisen, kan det være lurt å beise jevnlig. Hvor ofte du må beise avhenger av værforholdene og bruken av terrassen, men som en tommelfingerregel, bør den beises minimum hvert tredje år.

Les også: Slik beiser du terrassen din

Når du skal velge beis, må du tenke på hva slags resultat du ønsker å oppnå. Det finnes forskjellige farger og nyanser å velge mellom, så det kan være lurt å ta med seg noen prøver hjem for å se hvordan beisen faktisk blir seende ut på terrassen.

2198
TrueFalsec-12
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også