115

Løvstopper er en enkel løsning for å beskytte taket

Løvstoppere beskytter taket, takrennene og fasaden mot skader forårsaket av løv, rusk og vann, slik at du unngår kostbare vedlikeholdsoppgaver i fremtiden.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

31. oktober 2023
https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20231031123206799.jpg?maxwidth=2000 https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20231031123206799.jpg?maxwidth=900
0

Løvstoppere monteres langs takrennene. De er vanligvis laget av slitesterk plast eller metall, og har et hult design som lar regnvannet renne fritt igjennom, samtidig som de blokkerer inntrengning av løv, kvister og annet rusk.

Les også: Tøm takrennene før frosten kommer

Fordelene med løvstopper

Forebygger tette takrenner: Det viktigste formålet med løvstopper er å forhindre at løv og rusk fyller takrennene. Dette reduserer risikoen for at regnvann oversvømmer takrennene, noe som kan føre til lekkasjer og skader på taket og fasaden.

Mindre vedlikeholdsarbeid: Ved å installere løvstoppere kan du minimere behovet for regelmessig rengjøring av takrennene. Dette sparer deg for tid og innsats, spesielt i løpet av høstsesongen når løvfallet er på sitt høydepunkt.

Beskytter mot skadedyr: Løvstopperne fungerer som hindre for små dyr, blant annet mus og fugler, som kan bygge reir i takrennene. 

Forlenger takets levetid: Ved å forhindre fuktighetsskader og tette takrenner, bidrar løvstopperne til å forlenge takets levetid og redusere behovet for kostbare reparasjoner.

Valg og montering

Velg riktig type og materiale som passer best for dine behov – de er tilgjengelige i ulike stiler og farger for å matche takets estetikk. 

Monteringen kan utføres av dyktige håndverkere, eller du kan gjøre jobben selv – det er det en enkel oppgave når du følger produsentens veiledning.

1609
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også