115

Lukter det kloakk i hjemmet ditt? Her er noen raske tips

Hvis du oppdager vond kloakklukt, kan du som regel fikse problemet med et enkelt triks.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

10. august 2023
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230810100248298.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230810103925032.jpg?maxwidth=900
0

Uønsket kloakklukt kan skyldes flere ting, men vanligvis er løsningen å sørge for at vannlåsene i avløpene er fuktige. 

Hold vannlåsene fuktig ved å jevnlig bruke alle toalettene, vaskene, dusjene og andre eventuelle avløp i boligen din.

Kloakklukten oppstår gjerne i ubrukte gjesterom, kjelleren eller på hytta. 

Hva er en vannlås? 

En vannlås er en bueformet rørkomponent som er plassert i avløpssystemet for å forhindre at gasser og kloakklukt fra avløpsrør kommer tilbake inn i hjemmet ditt. Den fungerer som en barriere som holder lukter og gasser under vannstanden i vannlåsen, slik at de ikke kan stige opp gjennom avløpet og spre seg i boligen.

Når avløpet brukes, fylles vannlåsen automatisk opp igjen, og barrieren opprettholdes.

Vedlikehold

Rengjør vannlåsene og avløpene regelmessig for å fjerne smuss, hår og andre ting som kan tette vannlåsene og hindre vannstrømmen.

Unngå å bruke kjemiske avløpsrensere som kan skade vannlåsen og tørke ut tetningen. Velg heller miljøvennlige alternativer når du renser avløpene.

Installer luktsperrer

Hvis du har avløp som sjelden brukes eller som er spesielt utsatt for tørking, kan du vurdere å installere luktsperrer – eksempelvis på hytta. Dette er enheter som fanger og holder på vann for å forhindre at ekle lukter kommer tilbake opp gjennom avløpet.

Profesjonelt vedlikehold

Hvis du stadig opplever problemer med kloakklukt, kan det være lurt å kontakte en rørlegger. De kan inspisere avløpene, identifisere eventuelle lekkasjer eller blokkeringer og gi råd om hvordan du kan forhindre fremtidige lekkasjer.

1624
TrueFalsec-12
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også