115

Musebånd er en effektiv barriere for å beskytte hjemmet og hytta mot mus

Kverking av mus på mindre og mer humane måter har vært diskutert kraftig de siste årene. Men dersom de ikke kommer seg inn i huset eller hytta, kan du la dem være i fred.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

1. november 2023
https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20231101105414543.jpg?maxwidth=2000 https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20231101105414543.jpg?maxwidth=900
0

Musebånd, også kjent som musesperrer, brukes for å forhindre mus og andre gnagere i å komme seg inn i hus, garasjer og hytter. De kommer i forskjellige former og størrelser, og er vanligvis laget av slitesterke materialer som er vanskelig for gnagere å gnage eller trenge igjennom. I tillegg gir de god utluftning bak kledningen.

Montering og ettermontering

Normalt monteres musebånd på bunnen av lektene (bak kledningen), med vinkelen ned og inn mot veggen. Dermed er det ikke nødvendig å kappe dem. 

Ettermontering av musebånd på eksisterende kledning, gjøres ved å skru musebåndet fast i kledningen, med vinkelen opp og inn mot bakveggen.

Klatremus

En mus trenger bare en åpning på fem–syv millimeter for å komme seg inn, mens en rotte trenger en åpning eller sprekk på tolv millimeter. Mus kan klatre loddrett opp rue flater, som mur, betong, tre og lignende, derfor er det viktig å tette igjen åpningene.

Det er i oktober–november, når det begynner å bli grøssent ute, at musene ønsker å trekke inn. Typiske tegn på at de har kommet seg inn, er muselort og krafsing i veggene, gulvet eller på loftet.

Skadedyr

Mus regnes som skadedyr og kan spre forskjellige sykdommer, blant annet tarmbakterier og salmonella. Derfor bør du være forsiktig når du skal fjerne døde mus eller feie opp muselort, ellers kan du bli syk av å puste inn bakterier.

En sikker og human løsning

Musebånd er en skånsom måte å beskytte hjemmet ditt mot mus. De gir en fysisk barriere uten å skade dyrene, noe som er en mer human tilnærming enn gift eller feller.

Musebånd er laget av materialer som er designet for å vare lenge, og gir derfor en langvarig beskyttelse mot gnagere. Du trenger ikke å bekymre deg for hyppig utskifting eller vedlikehold.

En miljøvennlig og rimelig løsning

Musebånd er en miljøvennlig måte å håndtere mus på. De bruker ikke skadelige kjemikalier som kan påvirke miljøet eller andre dyr.

Sammenlignet med andre metoder for skadedyrbekjempelse, som profesjonelle tjenester eller dyre feller, er musebånd en rimelig løsning som gir god verdi for pengene.

Musefeller

Dersom det likevel skulle komme noen mus inn i huset, garasjen eller hytta, er musefeller det beste å bruke for å ta dem. I motsetning til hva mange tror, er ikke mus mest glad i ost, men peanøttsmør og sjokoladepålegg.

utluftning bak kledningen
2362
TrueFalsec-12
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også