115
Foto: Shutterstock

Sjekk slangen på gassgrillen nå!

Kanskje den bør byttes før burgerne skal stekes?

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

16. mai 2023
Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

16. mai 2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230516091752616.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230516091752616.jpg?maxwidth=900
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
0

Svært mange boligeiere i Norge bruker gassgrill for å kunne tilberede maten utendørs på en rask, enkel og renslig måte. For at det også skal være en trygg måte å tilberede mat på, er det viktig at du gjør noen enkle sikkerhetssjekker både før og i løpet av grillsesongen. Noe av det viktigste er å sjekke at slangen fra gassbeholderen ikke lekker.

Slangen varer nemlig ikke evig. Dersom gassgrillen og slangen oppbevares utendørs hele eller store deler av året vil den både bli utsatt for sollys, regn og kulde. Det bidrar til å bryte den ned og kan føre til utettheter som gjør at gass lekker ut når du bruker grillen. Dette kan føre til svært farlige situasjoner.

Derfor anbefales det faktisk å bytte ut slangen så ofte som annethvert år. Da er du sikker på at den alltid vil være i god stand når du skal grille. Er du usikker på hvor gammel slangen din er, er det ikke vanskelig å finne ut av. Produksjonsåret står nemlig tydelig merket på selve slangen.

Ta en sjekk

Samtidig er det viktig å understreke at en gasslange ikke nødvendigvis er ubrukelig selv om den har bikket to år. En slange som er godt beskyttet mot vind og vær vil for eksempel holde seg bedre enn en slange som er mer eksponert. Uansett er det viktig at du faktisk gjør en sjekk og ikke bare antar at alt er i orden.

En enkel måte å sjekke på er ved å smøre en konsentrert såpeblanding på slangen og tilkoblingspunktene. Deretter setter du på gassen. Dersom du ser bobler i såpeblandingen, har du oppdaget en lekkasje og bør bytte slangen før du fortsetter å bruke grillen. Du kan også bøye slangen på flere steder for å se etter sprekker. Dette bør alltid gjøres før grillsesongen starter, og kan med fordel gjentas flere ganger i løpet av sommeren. Når du er i gang, bør du også sjekke etter sprekker på tilkoblingspunktene.

Vil du lese mer om klargjøring av gassgrillen? Sjekk artikkelen Slik gjør du grillen klar til våren.

1938
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også