115

Slik fjerner du misfargingen fra fugene i dusjen

Mange opplever at fugene i dusjen blir misfarget og ekle, særlig hvis det kommer mye vann rett på veggen. Dette fikser du raskt med en enkel behandling.

av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

31. august 2022
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220831083701583.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220831083701583.jpg?maxwidth=900
0

Når det oppstår sprekkdannelser i fugemassen mellom flisene vil såpevannet som renner nedover trekkes inn og bak fugene, noe som skaper gode vekstforhold for alger, mugg og sopp.

Fra mugg og sopp kommer det sporer i luften som kan være helsefarlig. Noen opplever allergier og at det blir vanskelig å puste. I tillegg lukter soppen ekkelt. Mugg og sopp kan også dukke opp når det er ellers mye fukt, som fra en vannlekkasje eller ved en dårlig isolert yttervegg.

Løsningen

Pass på at fugene er tørre, og rens de med et passende rensemiddel, eksempelvis

Plumbo Rengjøring Bad & Dusjrens. Deretter påfører du rikelig med fugeimpregnering på de svarte fugene – med enten spray eller pensel. Impregner flere ganger hvis den trekkes raskt inn i fugene. Fjern restene av impregneringen med en fuktig klut, og poler flaten med tørkepapir eller en tørr klut. Impregneringen har en vannavstøtende effekt og vil verne mot mugg og sopp. Behandlingen burde gjøres to–fire ganger i året.

Les også: Slik fuger du

Få rene fuger med et stearinlys

Dersom fugene bare har blitt skittene og det ikke har dannet seg mugg og sopp, kan du raskt rengjøre dem med et hvitt stearinlys. Gnikk stearinlyset på fugene slik at voksen fester seg. Stearinen fjerner misfargingen og sørger samtidig for at det skapes et beskyttende lag som gjør at fugene sjeldnere trenger å renses.

1378
TrueFalsec-12
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også