115

Slik oppbevarer du gassgrillen gjennom vinteren

Gassgrillen kan stå både ute og inne om vinteren, men det er et par smarte ting du bør gjøre – gasstanken er særlig viktig å oppbevare riktig.

av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

7. september 2022
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220907121120299.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220907121120461.jpg?maxwidth=900
0

Nå som det har blitt høsten, burde du vise gassgrillen litt omsorg og sette den på et passende overvintringssted.

Ute eller inne

Du kan fint oppbevare gassgrillen ute gjennom vinteren – faktisk anbefaler mange grillprodusenter at du gjør nettopp det. Bare husk å feste trekket over grillen og fjerne snø fra den innimellom, ellers kan snø-tyngden skade grillen. Men skulle du foretrekke å ta inn gassgrillen når det begynner å bli kaldt, er det helt i orden.

Når det gjelder gasstanken, bør den oppbevares unna folk, som i en godt ventilert garasje eller bod – ikke i en kjeller, men heller over bakkenivå. Det er viktig at den ikke står i et rom uten ventilasjon, for hvis flasken skulle lekke, vil gassen sive utover gulvet og det blir stor eksplosjonsfare. Hvis derimot gasstanken står over bakkenivå i et ventilert rom, kan eventuell gass renne ut av rommet.

Les også: Dette bør du gjøre før høsten og vinteren kommer – tak, kledning og vann er viktige stikkord

Slik rengjør du gassgrillen

Det er smart å bruke litt tid på å rengjøre grillen før du setter den bort for vinteren, slik at du slipper å starte neste grillsesong med den kjedelige vaskejobben.

Sett grillen på høy varme i rundt 13 minutter, slik at fett og matrester brennes bort. Da kan du enkelt skrape bort restene som sitter fast med en malingskrape eller noe lignende. Deretter vasker du utsiden og innsiden av grillen med lunket vann og Zalo, og lar den den tørke. Til slutt drar du over trekket og setter den bort for vinteren.

Les også: Gjør grillen klar til våren

1588
TrueFalsec-12
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også