115

Male hjemme? Her en noen raske tips

Male hjemme? Her en noen raske tips

For å unngå malingssøl og oppnå et resultat du kan leve med, bør du kjøpe utstyret du trenger og ta deg tid til å gjøre en ordentlig jobb.

For å unngå malingssøl og oppnå et resultat du kan leve med, bør du kjøpe utstyret du trenger og ta deg tid til å gjøre en ordentlig jobb.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

24. mai 2023
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230524135640635.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230524135640635.jpg?maxwidth=900
0

Når du skal male hjemme, er det noen ting du bør huske på.

Beskytt gulvet og klærne dine

Dekk til gulvet med plast, gamle aviser eller noe annet det ikke er så nøye med, slik at du unngår malingsflekker og skader på gulvet. Du burde også ta på deg "malingsklær" – uhell skjer nesten garantert!

Bruk malertape

Hvis du vil unngå slurvete linjer og gjøre malearbeidet lettere, bør du bruke malertape. Du kan bruke tape for å få rene linjer rundt vinduene, dørkarmene og andre detaljer. Husk å fjerne tapen etter 15 minutter, ellers kan malingen tørke oppå malertapen og løsne når den fjernes.

Godt verktøy

Ikke velg det billigste alternativet når du kjøper maleutstyr. Kvalitetsutstyr er nødvendig for å få et godt resultat. For eksempel kan billige pensler trekke til seg for mye maling og forårsake synlige penselstrøk. Spør gjerne en ansatt i malebutikken om hva du trenger til ditt prosjekt.

Les også: Slik oppbevarer du malerpensler riktig

Velg fargen selv


Det er viktig å velge en farge du selv synes er fin. Ikke la andres meninger påvirke valget ditt. Det er ditt hjem og ditt valg. Og hvis du skulle angre senere, kan du alltids male over igjen.

Maling for sensitive personer

Noen typer maling kan gi problemer for enkelte når de får malingen på huden og når de puster inn eller oppholder seg i avgassene. Særlig allergikere, gravide og personer med pustevansker bør spørre i malebutikken om å få kjøpe maling som ikke byr på problemer, og selv lese på malingspannet for sikkerhets skyld.

Fullfør tørketiden

Ikke mal et nytt lag før det forrige har tørket ordentlig. Selv om du vil være ferdig med malejobben så snart som mulig, vil du mest sannsynlig få dårligere resultater hvis du ikke fullfører tørketiden som anbefales på malingsspannet. Vær tålmodig, og la malingen tørke til det er klart for neste lag.

2044
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også