115

Oppvaskmaskin på hytte uten innlagt vann – ja, det går an

Slipp den kjedelige oppvasken med en benkoppvaskmaskin som passer på steder hvor det ikke er innlagt vann.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

2. september 2022
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220902121918165.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220902121918165.jpg?maxwidth=900
0

Å bruke tid på å vaske opp når man er på hytta, er noe de fleste vil slippe. Men så har vi dem som synes at en oppvaskmaskin overhodet ikke passer inn. Rare greier, men ofte er det ikke dem som synes at det er noe nostalgisk med å vaske opp som pleier å gjøre det.

Benkoppvaskmaskiner kobles vanligvis til kjøkkenkrana, men enkelte modeller har et sluk hvor du fysisk fyller på vann før du setter på maskinen – den trenger heller ingen trykkpumpe. Det er nettopp slike benkoppvaskmaskiner vi tar for oss her, da de er de enkleste å få satt opp og bruke på hytter uten innlagt vann.

Benkoppvaskmaskinen fungerer slik

Plugg i strømkabelen og fest slangen til avløpsvannet fra benkoppvaskmaskin til en vanntank. Da kan du helle vann i sluket på toppen av benkoppvaskmaskinen, la den vaske opp for deg og til slutt heller du ut det skitne vannet. En slik maskin egner seg også godt i campingvogna.

Normalt trenger en benkoppvaskmaskin 5 liter vann til en full maskin, sørg derfor for at vanntanken som avløpsvannet renner ut i er på minst 5 liter. Antall liter som trengs vil variere fra maskin til maskin, les bruksanvisningen. Alternativt kan avløpsvannet gå i vasken.

Eksempelvis har Elkjøp (ikke sponset) en modell som du kan sjekke ut. De skriver: «Denne oppvaskmaskinen er ideell i mobile hjem, da det ikke er behov for å koble den til vanninntaket ditt. Bare koble den til vannkannen som følger med i pakken, og avløpsvannet vil gå direkte i vasken».

Les også: Ikke bruk oppvaskmaskinen og vaskemaskinen på natta

Ikke så pent, men miljøvennlig

De fleste ønsker å ha en ryddig kjøkkenbenk, og benkoppvaskmaskinen tar en del benkeplass og ser ikke særlig elegant ut sammen med vanntanken på gulvet, men den gjør jobben for deg.

En benkoppvaskmaskin som man fysisk fyller med vann er også miljøvennlig, da den bruker mindre vann og rundt 30 % mindre strøm enn om du skulle tatt den samme oppvasken for hånd.

PS!   Benkoppvaskmaskinen trenger strøm, så hvis dette også er fraværende, kan du jo skaffe deg solcellepaneler på hyttetaket.

Ikke bruk oppvaskmaskinen og vaskemaskinen på natta
2096
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også