115

Slik fjerner du frosten fra vindusviskerne

Frosne vindusviskere kan gjøre førerens sikt dårlig og føre til farlige kjøresituasjoner. Her er noen tips for å unngå problemet.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

12. januar 2023
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230112145059167.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230112145059167.jpg?maxwidth=900
0

Det er den tiden på året igjen, når snøen og isen dekker landet og temperaturen faller til frysepunktet. For de fleste er denne tiden av året en kilde til glede og spenning, men for bilistene kan det være et mareritt. 

Vindusviskerne kan bli raskt skitne av den møkkete snøen og saltet på veiene, og da er det viktig at vindusviskerne fungerer som de skal. I tillegg kan kuldegradene og snøen gjøre at vindusviskerne ikke fungerer i det hele tatt. Her er noen tips for å unngå dette.

Alkohol

En quick fix for frosne vindusviskere er å ta alkohol på en klut og dra den over vindusviskerne. Dette gjør dem raskt frostfrie. Gjerne rist litt forsiktig på vindusviskerne, slik at isen løsner ordentlig. Husk at det det er alkohol i håndsprit, noe som du kanskje har med deg i bilen.

Pass på at du alltid har nok spylervæske og bruker den ved behov – dette er en ting du ikke skal kjipe på!

Les også: Fjern is fra bilrutene med en saltblanding

Ullsokker

Du kan ta et par ullsokker på vindusviskerne etter du har parkert bilen om kvelden, slik at gummien holder seg varm til morgenen. Når du tar de av igjen, kan du putte dem på et lurt sted i bilen. 

Skulle bilen sette seg fast, kan du ta på deg ullsokkene utenpå skoa, noe som gir et bedre feste på snøen/isen og det blir lettere å dytte bilen – pass på at ullsokkene er store nok til å kunne gjøre dette. Hvis du ikke kommer deg videre, kan det jo også være kjekt med et par ullsokker for å holde føttene varme.

Fjern is fra bilrutene med en saltblanding
1504
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også