115

Slik selger du boligen din

Her kan du se hvordan du navigerer gjennom boligsalget og oppnår best mulig pris.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

14. august 2023
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230814102437191.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230814102437191.jpg?maxwidth=900
0

Å selge boligen kan være en spennende, men også utfordrende prosess. For å sikre et ryddig og vellykket salg, er det viktig å være strategisk og godt forberedt. 

Forberedelser

Før du legger ut boligen din for salg, bør du ta deg tid til å gjøre noen forberedelser. Dette inkluderer grundig rengjøring, reparasjoner og oppussing der det er behov. 

Vurder små forbedringer eller oppgraderinger som kan gjøre eiendommen mer attraktiv, som et friskt strøk maling eller litt hagearbeid. Men unngå store og dyre prosjekter, da du mest sannsynlig ikke tjener på det – et nytt bad eller kjøkken som du synes er pent, tenker kanskje kjøper at er stygt og må byttes ut.

Førstehåndsinntrykket betyr mye, så sørg for at eiendommen er så attraktiv og velstelt ut som mulig.

Profesjonell fotografering

Gode bilder er avgjørende for å tiltrekke potensielle kjøpere. Overlat derfor fotograferingen til en profesjonell fotograf som kan få frem boligens beste sider. Velg godt opplyste bilder som får frem hvert roms unike egenskaper.

Sett riktig pris

Å fastsette en realistisk pris er kritisk for et vellykket salg. Sjekk markedet og snakk med en eiendomsmegler for å finne en konkurransedyktig pris som reflekterer boligens verdi.

Markedsfør boligsalget

Bruk en kombinasjon av tradisjonelle og digitale markedsføringsstrategier for å nå ut til så mange potensielle kjøpere som mulig. Sosiale medier, eiendomsnettsider (blant annet Finn.no) og annonser i aviser kan være effektive kanaler.

Gjør visningen til en positiv opplevelse

Når potensielle kjøpere kommer på visning, må du sørge for at opplevelsen blir positiv. Rydd opp, luft ut av rommene og presenter boligen best mulig. 

Ikke glem å bruke alle vaskene, dusjene og toalettene i tiden før visningen, ellers kan det oppstå ekkel kloakklukt fra tørre vannlåser.

Vurder å bruke en eiendomsmegler

En eiendomsmegler har erfaring og kunnskap om markedet som kan være uvurderlig. De kan hjelpe deg med alt fra prissetting og markedsføring til forhandlinger og papirarbeid.

Fleksibilitet og tilgjengelighet

Vær fleksibel når det gjelder visninger og møter med potensielle kjøpere. Å være tilgjengelig og imøtekommende kan bidra til å bygge tillit og skape en positiv opplevelse for kjøperne.

Vær åpen for tilbakemeldinger

Lytt til tilbakemeldinger fra potensielle kjøpere og eiendomsmegleren. Dette kan hjelpe deg med å gjøre nødvendige endringer for å tiltrekke flere interesserte kjøpere.

Ha realistiske forventninger

Selv om du håper på et raskt og lukrativt salg, er det viktig å ha realistiske forventninger. Å selge en bolig kan ta tid, og det kan være nødvendig å være tålmodig og åpen for kompromisser.

2734
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også